-
Vitamiin B12 on meie organismile hädavajalik, sest toetab närvi- ja immuunsüsteemi tõrgeteta talitluses ja treenimises, punaste vereliblede taastumises ning omab olulist funktsiooni energiavahetuses. Kuna meie organism ei suuda B12 ise moodustada, peame seda varustama toidu või toidulisandiga -500 mcg 1 tableti kohta
-
Koensüüm Q10 (CoQ10) on aine, mis aitab muuta toitu energiaks. CoQ10 leidub peaaegu igas keharakus ja see on võimas antioksüdant. Koensüüm Q10 aitab vältida väsimust, jõuetust ja kehalise koormuse taluvuse vähenemist. Q10 tõstab vastupanuvõimet stressile ja haigustele ning aitab pingelisel eluperioodil hoida keha tervena. Samuti parandab ta mälu, suurendab keskendumis- ja analüüsivõimet ning aitab ennetada viirushaigusi. Koensüüm Q10-l on ka vererõhku ja veresuhkru sisaldust langetav toime. -200 mg 1 kapsli kohta (päevane annus)
-
Ženšenni tarvitatakse vaimse seisundi parandamiseks. Ka mälu parandamiseks, keskendumis-, õppimis-ja tähelepanuvõime suurendamiseks ja vaimsete võimete tõstmiseks. Ženšenn on immunostimulant ja antioksüdant. Tarbimine suurendab organismi vastupanuvõimet viirushaiguste ja põletike suhtes, kiirendab gripist toibumist.
-
Omega-3 vetikaõli rasvhapetel, eelkõige EPA-l (eikosapentaeenhappel) ja DHA-l dokosaheksaeenhappel), on uuringutega tõestatud positiivne toime nii laste kui täiskasvanute südamele, ajule ja mälule, nägemisele ning kogu organismi arengule ja immuunsusele. Omega-3 rasvhapped on vajalikud nägemise normaalseks arenguks ja nägemisteravuse säilitamiseks. Lisaks aitavad need langetada vererõhku ja normaliseerida kolesterooli taset veres, parandavad vere hüübivust ja muudavad veresoonte seinad elastseks.
-
B-vitamiini kompleks on elu ja tervise seisukohast äärmiselt olulised, ja seda peamiselt närvisüsteemi, aju ja kardiovaskulaarse süsteemi jaoks. Tähtis on just nende piisav kättesaamine, sest neil on otsene mõju meie südamele, meeleolule, jõudlusele, kehakaalule ja isegi seedimisele. B-vitamiinid on elutähtsad energia tootmisel ja tervete punaste vereliblede moodustamisel ning funktsioneerimisel. Need ei anna küll otseselt energiat, aga aitavad kehal efektiivselt kasutada kütusena süsivesikuid, rasvu ja proteiine, mis läbi seedimise ja imendumise muudetakse raku mitokondrites energiaks.